• Adopteer een boom in Nepal

  Adopteer een boom in Nepal

 • Trots op hun boom

  Trots op hun boom

 • Blij met uw gift

  Blij met uw gift

Missie

‘Adopt a Tree in Nepal’ geeft fruitbomen aan ondernemende Nepalese vrouwen om de emancipatie van die vrouwen en hun gezinnen te stimuleren én het milieu te verbeteren. Een aantal kernpunten staat rechts opgesomd. 

 

Lees verder onder:  Missie

DSC 2072
 • Afgebakende doelgroep

  Afgebakende doelgroep

  Zo’n 25.000 mensen die van het Shreejana Development Centre een microkrediet hebben gekregen.

 • Concrete doelen

  Concrete doelen

  Nepalese vrouwen die een microkrediet hebben verkregen eens in de vijf jaar twee fruitbomen te geven.

 • Strategische partner

  Strategische partner

  Shreejana Development Centre is een NGO die onder andere microkredieten verstrekt aan voornamelijk vrouwen die een bedrijfje willen beginnen.

CO2 Compenseren

Overal in je bedrijf wordt energie gebruikt.

CO2 Uitstoot
Als ondernemer kom je tot de conclusie dat de CO2 uitstoot nog steeds te hoog is. Die uitstoot wil je compenseren. Maar hoe? De één gaat naar grote bosbouwprojecten, de ander zoekt het in een kleinschaliger aanpak. Voor dat laatste, een aanpak met een bescheiden omvang en een goed CO2-rendement, ben je bij de Stichting Adopt a Tree in Nepal aan het goede adres.

CO2 Compensatie
Voor het compenseren van een ton CO2-uitstoot zijn vijf bomen nodig, die in de loop der jaren helemaal opgroeien. Ten minste, als de bomen goed verzorgd worden. In het bomenplantproject ‘Adopt a Tree in Nepal’ wordt heel goed voor de bomen gezorgd. Het is een degelijk project, zoals je elders op deze site kunt lezen. Lees verder onder: CO2 Compenseren

 

De Stichting

Pragmatische en doelgerichte Solidariteit.

Vruchtbaar ondernemen
Stichting ‘Adopt a Tree in Nepal’ steunt vrouwen in Nepal door hen een maal in de vijf jaar twee fruitbomen te geven. De vrouwen zijn gekozen omdat zij als kleine ondernemer een microkrediet gekregen hebben van SDC, onze partner in Nepal. Deze vrouwen hebben er belang bij om goed voor de bomen te zorgen. Ze kunnen hun kinderen gezondere voeding geven en ook inkomsten halen uit de verkoop van het fruit. Daarmee bouwen ze hun onderneming verder uit. Dat de bomen CO2 vastleggen is ook belangrijk, net als het bestrijden van bodemerosie, een groot probleem in Nepal.

Partnership
Sinds 2014 werkt Stichting ‘Adopt a Tree in Nepal’ samen met het Shreejana Development Centre (SDC) in Pokhara, Nepal. Deze samenwerking werkt al ruim tien jaar heel goed in verschillende andere projecten. SDC is een non-gouvernementele organisatie die zich onder andere tot doel stelt arme mensen te helpen in hun ontwikkeling naar een beter bestaan. SDC verleent aan ruim 25.000 mensen, voornamelijk vrouwen, microkredieten om hun onderneming van de grond te krijgen. Daarbij gaat het om het bouwen van een stal, de aanschaf van een naaimachine, het kopen van een kraam om op de markt te kunnen staan, enzovoort.

Solidariteit
Nederlanders hebben solidariteit hoog in het vaandel. Daarom hebben wij dit project opgezet in het volste vertrouwen dat mensen ons zullen willen steunen. Help de emancipatie in Nepal versterken en om uw eigen CO2 uitstoot te compenseren:  Doneren

Nieuws

Zero-e adviseert bedrijven over verantwoord energiegebruik voor wagenpark en mobiliteit: groener, schoner, slimmer...

En daarbij komt ook CO2 compensatie in beeld. En die CO2 compensatie zou met de bomen die Adopt a Tree in Nepal plant
kunnen gebeuren!

Lees meer elders op deze website (CO2 compensatie). En kijk ook op de website van zero-e.

Doneren

Voor onze organisatie is fondsenwerving van groot belang.

Immers wij willen de komende 5 jaar graag 50.000 bomen planten. Ons budget is € 20.000 per jaar dat is 2 euro per boom. Dat is inclusief alle kosten die er gemaakt moeten worden om een boom te kunnen planten zoals organisatiekosten, voorlichting, aanschaf van de jonge bomen, administratie etc.

Uw donatie is dan ook meer dan welkom. Doneren kunt u via Doneren

Ethiscript
Onderweegs & De Groot
Team Heiner
OerVoer

Meer over doneren

Stichting
Adopt a Tree in Nepal

IJsvogel 34
3602XN Maarssen
E-mail: info@adoptatreeinnepal.nl
Telefoon: +31645258663

Follow us

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod.