De Stichting

Ontstaan

Vijftien jaar geleden maakte Dick de Boom uit Maarssen met vrienden een trektocht in Nepal. Die reis zou niet zonder gevolgen blijven.

Nepal ‘kreeg hem te pakken’, zou je kunnen zeggen. Hij is sindsdien betrokken geweest bij verschillende ontwikkelingsprojecten in het Aziatische land. Momenteel is dat het bomenproject Adopt a Tree in Nepal.
DSC 2202 

Missie

 

"Meer dan 25.000 vrouwen met een microkrediet van de bank krijgen een maal in de vijf jaar twee fruitbomen van deze stichting. Met die bomen geven we ondernemende vrouwen een steun in de rug en beperken we tegelijkertijd de CO2-uitstoot en de erosie. Dit mes snijdt dus aan meer kanten. En de mensen zijn er erg blij mee. Het is echt een succesverhaal!”.

Klik op de groene knop hiernaast voor meer over de missie:  Missie
8

Bestuur & Partners/Adviseurs

Het bestuur van de stichting bestaat uit een voorzitter en een secretaris/penningmeester. Zij worden bijgestaan door een enkele partners/adviseurs.

Dick de Boom | Voorzitter

Dick de Boom | Voorzitter

Sinds 2002 kom ik regelmatig in Nepal. Ik ben daar als mede-founder betrokken geweest bij de opriching van een kinderhuis voor 30 oorlogsgetroffen kinderen en een waterproject waarmee de inwoners van een klein buurtschap bij Pokhara voorzien worden van betrouwbaar dirnkwater.

Samen met de Nepalese organisatie met wie wij deze projecten konden realiseren heb ik nu dit project geadopteerd en hoop dat velen mij willen ondersteunen in een stukje ontwikkelingssamenwerking. En daar gaat het om, samenwerking met wederzijds respect, maar ook kritisch en dat voor een betere toekomst voor kwetsbare mensen.

De boom op mijn foto is een mango boom tussen de drie en vier jaar oud die ons al behoorlijk wat mango's schenkt.      


Hans van Berkel | Secretaris & Penningmeester

Hans van Berkel | Secretaris & Penningmeester

“Adopt a Tree in Nepal” is een geweldig project waarvoor ik me graag inzet. Het bevorderen van emancipatie hand in hand met het bijdragen aan milieudoelen is al mooi. Maar dat het ook zo eenvoudig en direct gaat maakt het nog beter. En de borging van het project is door de goede samenwerking met onze partner in Nepal, de lokale aanwezigheid van die partner en de structuur van de microcrediet-organisatie (groepjes vrouwen die elkaar steunen) heel goed.

Samengevat zie ik een project waarin de resultaten zo goed als maar kan en op een efficiënte manier zijn zeker gesteld, iets dat ik uit mijn Shell carrière herken en nog steeds heel belangrijk vind.


Bir Bahdur Adhikar | CEO Shreejana Micro Finance Program

Bir Bahdur Adhikar | CEO Shreejana Micro Finance Program

Bir Bahdur Adhikar is CEO van het Shreejana Micro Finance Program. Deze organisatie verstrekt microkredieten aan voornamelijk vrouwen die een bedrijfje willen beginnen en op die manier het gezinsinkomen opvijzelen. Zo kunnen hun kinderen bijvoorbeeld naar een betere school.

De organisatie staat onder toezicht van de Nepalese Centrale (Rastra) Bank. Deze bank heeft ook dit project goedgekeurd. Dat wil zeggen dat een deel van de winst aan dit project mag worden besteed.

Er zijn op dit moment meer dan 25.000 leden met een micro krediet. Er zijn ca 10 kantoren in een gebied van ongeveer 75 km rond Pokhara.

De heer Adhikari is getrouwd en heeft twee kinderen.


Tekraj Ghimire | Junior Advisor

Tekraj Ghimire | Junior Advisor

I am Tekraj Ghimire from Nepal. I have completed my school in Pokhara after living for many years in Shreejana Children Home, where Shreejana Development Centre is the mother organisation.

Recently I have been joining Bsc.Forestry in Agriculture and Forestry University. Being interested in nature I want to work for those organisations which are truly meant for nature and humanity.

I see Adopt a Tree in Nepal as the best option to make one of my dreams come true. I have known about this project almost from its establishment from Mr. Dick de Boom, as we were closely touched and know eachother since 2007. So I am very glad to be coordinating with some of the best people known so far.


Jan Erftemeijer | Senior Adviseur

Jan Erftemeijer | Senior Adviseur

Bevorderen van het duurzaam beheer van bossen en bomen en stopzetting van ontbossingen is van vitaal belang voor het verminderen van de gevolgen van de klimaatverandering. Het is ook één van de 17 Global Goals van de Verenigde naties, die eind 2015 zijn vastgelegd.

De doelstelling van de Stichting "Adopt a Tree in Nepal om zo´n 10.000 bomen per jaar te planten sluit hier naadloos op aan.
Vandaar dat ik mij vereerd voel om als bomenadviseur onderdeel uit te maken van het team "Adopt a Tree in Nepal".

Ik heb een vakopleiding gevolgd zowel in de boomkwekerij als in de bosbouw en ben werkzaam geweest in het praktijkonderwijs voor de Bosbouw. Tevens heb ik een eigen bedrijf in de bosbouw.

Ook ben ik als vrijwilliger werkzaam voor internationale samenwerkingsprojecten in Ontwikkelingslanden. En steeds met dezelfde passie: Liefde voor het vak van aanplant en beheer van bossen en bomen. \zo wil ik ook het initiatief "Adopt a Tree in Nepal" ondersteunen

Vacatures

Heeft u interesse om als vrijwilliger bij te dragen en voldoet u aan het profiel? Neem dan contact op met Dick de Boom (06 4525 8663).

Klik de vacature aan

 • We zoeken iemand die handig is / ervaring heeft met het type website van “Adopt a Tree in Nepal” om de website op een goede en efficiënte manier bij te houden.

  Kennis & Ervaring

  • Hostingomgeving
  • Joomla CMS
  • Teksteditor
 • “Adopt a Tree in Nepal” heeft meermalen per jaar een stand bij evenementen om uitleg te geven over ons project en om donaties binnen te halen / donateurs te werven. We zoeken enthousiaste mensen die bij gelegenheid willen helpen om van onze aanwezigheid een succes te maken.

  Kennis & Ervaring

  • Hart voor de zaak
  • Enthousiasme


ANBI-Transparantie

Publicatieplicht ANBI

Aan het verkrijgen van de fiscale ANBI status is onder meer als voorwaarde verbonden dat de betrokken instelling voldoet aan een z.g. publicatieplicht waarbij jaarlijks een aantal items worden gepubliceerd (op de website-) van de instelling. Doel hiervan is de transparantie van het goede doel te vergroten.

Ook SATiN publiceert deze gegevens op haar site om naast de algemene informatie op de site wat meer detailinformatie te geven voor diegenen die daar behoefte aan hebben.

SATiN probeert zo transparant mogelijk te werken omdat hun donateurs daar recht op hebben. Dat betekent ook dat SATiN open staat voor alle vragen die zich zouden mogen voordoen. Ons contactformulier biedt daartoe ruimte.

Het bestuur ontvangt geen beloning.
ANBI

Gegevens

 • RSIN/fiscaal nummer: 853852194
 • Contactgegevens
  • Adres: IJsvogel 34, 3602XN Maarssen
  • Telefoonnummer: +31(0)6 452 586 63
  • Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Bankrekeningnummer NL50 TRIO 0784 9052 90, Triodosbank Zeist

Documenten

Stichting
Adopt a Tree in Nepal

IJsvogel 34
3602XN Maarssen
E-mail: info@adoptatreeinnepal.nl
Telefoon: +31645258663

Follow us

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod.