Nieuws

ZERO-E, Adopt a Tree in Nepal en CO2 compensatie

ZERO-E, Adopt a Tree in Nepal en CO2 compensatie

Zero-e adviseert bedrijven over verantwoord energiegebruik voor wagenpark en mobiliteit: groener, schoner, slimmer...

En daarbij komt ook CO2 compensatie in beeld. En die CO2 compensatie zou met de bomen die Adopt a Tree in Nepal plant
kunnen gebeuren!

Lees meer elders op deze website (CO2 compensatie). En kijk ook op de website van zero-e.

Jaarverslag 2015

In 2015 heeft ‘Adopt a Tree in Nepal’ de ANBI status verworven, en zijn er in Nepal 6500 bomen geplant. Van het benodigde geld is een deel door onze partner in Nepal beschikbaar gesteld!

Lees meer in Jaarverslag 2015.

Interview met Dick de Boom

Interview met Dick de Boom

ADOPT A TREE IN NEPAL: EEN GROEN SUCCESVERHAAL

Vijftien jaar geleden maakte Dick de Boom uit Maarssen met vrienden een trektocht in Nepal. Die reis zou niet zonder gevolgen blijven. Nepal ‘kreeg hem te pakken’, zou je kunnen zeggen.

Hij is sindsdien betrokken geweest bij verschillende ontwikkelingsprojecten in het Aziatische land. Momenteel is dat het bomenproject Adopt a Tree in Nepal. Vijf jaar lang krijgen 15.000 vrouwen met een microkrediet van de bank jaarlijks een fruitboom van deze stichting. “Met die 75.000 bomen geven we ondernemende vrouwen een steun in de rug en beperken we tegelijkertijd de CO2-uitstoot en de erosie. Dit mes snijdt dus aan meer kanten. En de mensen zijn er erg blij mee. Het is echt een succesverhaal!”

Lees het hele interview met Dick de Boom

Onze Nepalese partner draagt zelf bijna 4.200 euro bij.

Onze Nepalese partner draagt zelf bijna 4.200 euro bij.

Onze Nepalese partner Shreejana Micro Finance Program heeft het afgelopen jaar ruim 490.000 Nepalese Rupees kunnen bijdragen aan het boomplantprogramma. Dit is bijna 4.200 euro. Het is een prachtige prestatie van deze organisatie. Op deze wijze wordt hun winst teruggesluisd naar hun leden.

 

Jongeren 1.000 Euro voor Adopt a Tree

Jongeren 1.000 Euro voor Adopt a Tree

Acht jongeren van de jeugdzorginstelling TriviumLindenhof uit Rotterdam Dordrecht gaan op 10 oktober voor twee weken naar Nepal om onder andere een trekking te doen.

Ze gaan tijdens hun verblijf ook een aantal ontwikkelingsprojectjes bezoeken, zoals een bejaardenhuis, een kinderhuis en ook ons boomplantprogramma. De jongeren haalden zelf 1.000 euro op bij familie, vrienden en kennissen.

Ook deden ze klussen, verkochten ze taarten en leverden ze statiegeldflessen in. Het geld wordt officieel overhandigd als de jongeren in Nepal zijn. Dan bezoeken ze ook vrouwen die van ons een mangoboom hebben gekregen en gaan ze zelf bomen planten. Mooi hè?

Stichting
Adopt a Tree in Nepal

IJsvogel 34
3602XN Maarssen
E-mail: info@adoptatreeinnepal.nl
Telefoon: +31645258663

Follow us

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod.